Visste att jag skulle vara grym på skidor

Vi som älskar ridning brukar älska en del andra grejer som liksom ofta kommer på köpet. Vi brukar älska djur i allmänhet, naturupplevelser samt fysiska utmaningar. När vi åkte på semester till Orsa Grönklitt i vintras så ställde jag mig på ett par skidor för allra första gången och det var inte lite nervöst. Skidåkning skiljer sig från ridning på så många plan att det knappt går att jämföra – förutom att både sporterna kräver en hel del lårstyrka. Där hade jag mina hästar att tacka för en bra start, får jag väl säga.

Såld på skidåkning

Jag älskade skidåkningen och lärde mig grunderna nästan direkt, men ännu mer älskade jag naturupplevelsen där uppe i Dalarna. De vinterklädda backarna, tystnaden, de vackra miljöerna. Jag är numera helt såld på skidsemester som koncept och undrar så varför jag aldrig tänkt på att testa det tidigare! Jag har redan bestämt mig för att det får bli en ny skidresa nästa vinter och hänger alldeles för mycket på sajten Freeride, som är suverän för den som gillar svenska (och utländsk) skidåkning.

Sommaren är bästa tiden med hästarna

Men innan dess har vi en lång härlig vår och sommar att se fram emot och då längtar jag allra mest efter de långa ridturerna i skogen; vid havet och genom små byar här i närheten. Jag vill rida barbacka och beundra mina ståtliga skönheter när de springer vilt över fälten, fria som de av naturen är.