Man skulle absolut kunna säga att jag fullkomligt har snöat in i det här med babygrejer. Det tog inte lång tid för mig att göra det, inte. Jag antar att det blir ett sorts avbrott för min del efter att ett helt liv bara haft fokus på hästar. Nu kommer det plötsligt något nytt som känns värdefullt att lägga min tid på och jag går all in, som jag alltid gör.

Så, vad är det då som har min uppmärksamhet nu? Vaggor såklart! Vaggor och babyskydd.

Vagga

Jag har bestämt att mitt lilla hjärtegryn absolut ska få en vagga för sin första tid. Att lägga ett nyfött knyte i en stor spjälsäng känns inte naturligt, dessutom har jag utrymme nog i sovrummet för att placera vaggan intill min egen säng, så att vi alltid kan vara nära och trygga. Samsovning vill jag nog försöka undvika, men jag talar såklart utan erfarenhet så det kanske känns helt naturligt senare att sova i samma säng.

En mamma på språng

Sedan behöver jag ett riktigt bra babyskydd så denna lilla baby kommer att få hänga med på tur ganska mycket. Vi tar ju bilen till och från stallet dit vi kommer att åka på daglig basis, och sedan hoppas jag att jag blir en mamma som gärna går och fikar, fönstershoppar med vänner och i allmänhet rör mig ute med min guldklimp.

Detta är ändå bara de stora grejerna. Ni skulle se min lista över alla smågrejer som behövs – eller, bättre att ni inte gör det kanske…

Nästa inlägg

Vi reducerar elförbrukningen på gården

tor apr 27 , 2017
Efter långa diskussioner med familjen om hur vi ska sänka kostnaderna på vår gård så nådde vi fram till ett beslut som vi alla kan […]